Begivenheden har allerede fundet sted.

Kyndelmisse Gudstjeneste i Venslev Kirke

Søndag d. 2. februar 2020, kl. 19:00
Aadalsvej 137, 4243 Rude
Sognepræst Birgitte Willumsen

Kyndelmisse betyder lysmesse

Kyndelmisse er den danske oversættelse af det latinske ord for lysmesse - Candelarum Missa: Candelarum betyder lys og missa betyder messe. I folkemunde kaldtes dagen førhen også for Kjørmes Knud. Kyndelmisse betyder altså lysmesse og markeres som dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået, nemlig den 2. februar.

I en kristen tradition kaldes kyndelmisse også Marias renselsesdag - eller Mariæ renselsesdag. Dagen har fået sin religiøse betydning fra historien om jomfru Maria, der 40 dage efter Jesu fødsel tog ham med i templet. Den historie kan man læse om i Lukasevangeliet kapitel 2, vers 22-40.